Om oss

Vi är en liten klubb belägen i Skaraborg som funnits till sedan 1 nov. 1961. Den interimsstyrelse som bildades bestod av Ordförande Evan Olsson V. Ordf. Gun Olsson Sekreterare Elinor Qvick och Kassör Karl-Evert Qvick som också var den drivande kraften i klubben.

Klubbens storhetstid resultatmässigt var under 90-talet med en dubbel ungdomsmästarinna i F-13 Eleonor Ottosson och Jenny Nilssons 5 raka linjeloppsguld i ungdomsklasserna från 93- 97. Jenny har även 3 guld i juniorklassens linjelopp åren efter. Under 2000-talet har några cyklister tävlat sporadiskt.

Under våren 2010 har ett gäng motionärer tränat i klubblokalen på Linnégatan i Götene, när vädret tillåter fortsätter träningarna ute. Under 2011 har ett 40-tal motionärer deltagit i träningarna. Vi hoppas att några ungdomar vill testa på cykelsporten. En fördel är att vi inte har långt till Kinnekulle som ger fin backträning, kombinationen Kinnekulle och slättlandet gör att träningen alltid blir varierad. De flesta småvägarna på Kinnekulle är asfalterade så valmöjligheterna på berget är många.

Under 2006 kördes Götalandsmästerskapen i Götene och på Kinnekulle. CK U6 stod som arrangör och genomförde tävlingarna med hjälp av Götene och Skara cykelklubbar. Som uppstart till Götalandsmästerskapen kördes även ett Elit-GP i centrala Götene Leksaksaffärens GP. Tävlingarna kördes även kommande år då endast lördag och söndag. För att öka på utmaningen ansöktes om STORA SM till 2009. Detta arrangemang genomfördes under strålande sol och blev ett mycket omtyckt. Vid cykelgalan blev SM-tävlingarna utsedda till bästa landsvägstävling. Tävlingarna Götene Elit-GP och Ungdoms-GP samt Kinnekulleloppet fortsätter en helg i Maj. Från 2010 har tävlingarna utökats med ett Elitmotionslopp Kinnekulle Cyclassic.

Under 2011 fyller föreningen 50 år detta ska firas i slutet på året. Mer om detta kommer på senare.
Vad som hände i klubben de första 25 åren hittar du här

Vill du vara med och jobba med tävlingarna nu och under kommande år hör av dig till någon i "styrelsen", övrig information om var du finner oss finns.